• Jelle Rood

Maarten, Jelle en een Kip

Nooit gedacht dat ik vergeleken zou worden met een kip.

Ook niet met Maarten van der Weijden trouwens. Je weet wel, die gast die de elfstedentocht zwom. 

Afgelopen jaar heb ik de eigenaren van Firma Fiep - ontwerp & realisatie van kinderkamers - gecoacht. In 2x3 sparringsessies gingen zij van een 'bedrijfje' naar een bedrijf waar 'opeens' groei in zit. Zowel persoonlijk als zakelijk. Opeens komen de opdrachten 'zomaar aanwaaien' 😉.


Maarten van der Weijden zei het vorige week zo mooi: ‘als jij nou iets heel graag wil en de eerste keer lukt het niet, mag je het best nog een tweede keer proberen’.

Anne de Bruijn en Ingrid Burghard, eigenaren van Firma Fiep, tijdens een van de sparringsessies bij The Red Company.

Maarten van der Weijden zei het vorige week zo mooi: ‘als jij nou iets heel graag wil en de eerste keer lukt het niet, mag je het best nog een tweede keer proberen’.


Deze zin was voor mij zo pakkend omdat het volledig op Firma Fiep slaat.

Hoewel we altijd wel leuke klussen hebben en hadden lopen bleef het een beetje een kabbelend bedrijfje. Dit mede door het feit dat we altijd allebei drukke banen en kleine kinderen naast Fiep hebben gehad. Zo kun je nooit voor 100% de focus op je bedrijf leggen.

Intussen zijn onze kids groter, de drukke banen hebben we vaarwel gezegd en is er letterlijk meer ruimte gekomen voor Firma Fiep en willen we dus in plaats van een bedrijfje en BEDRIJF worden.


Dus een paar maanden geleden zijn wij het tij gaan keren en zijn we in contact gekomen met Jelle. Jelle is (onder andere) bedrijfscoach en is met ons een traject aangegaan om de focus weer volledig op Firma Fiep te krijgen. De sessies die we met hem hebben zijn leerzaam, inspirerend en vooral heel goed voor ons. (En dat allemaal in zijn prachtige huisje met geweldige tuin, vandaar de foto met de kip…;-) )


Anne en Ingrid tijdens een keukentafel sessie om hun Canvas Business Model in te vullen.

Wie zijn wij? Waar legen we onze focus? Wat is onze doelgroep? Hoe bereiken we deze mensen of partijen? Hoe worden we winstgevend? Allemaal zaken waar we het uiteraard weleens over hebben gehad, maar met een coach ernaast wordt dat toch allemaal net iets makkelijker, duidelijker en beter


We zijn dolblij met Jelle en hopen dat deze tweede poging om Firma Fiep op de kaart te zetten net zo succesvol wordt als de tweede Elfstedentocht van Maarten van der Weijden.


Anne & Ingrid

Eigenaren Firma Fiep


Firma Fiep ontwerpt kinderkamers en speelruimtes op maat. En natuurlijk stylen ze die tot in de puntjes. Kom jij er niet uit? Zij wel. Samen met jou! Een mooie brocante kast, een designlamp, een vintage bed van Marktplaats voor die hele toffe kamer. Of een op maat gemaakt multifunctioneel meubel en bijbehorende gave items voor een aantrekkelijke speelplek… Firma Fiep mixt en matcht net zo lang tot jij denkt: “Dit is het!” Want het is hun missie om jou die ene, niet doorsnee, kinderkamer of speelruimte te bezorgen.

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven