"Een dag niet geleerd,
 is een dag niet geleefd" 

Jelle Rood

Een korte biografie...

Ik kom van oorsprong uit het nuchtere Noord Holland (net boven Alkmaar) en ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Van beide kanten waren trouwens ook mij opa's ondernemer, dus je kan wel zeggen dat het in de familie zit.

Na de HAVO ben ik de studie Small Business gaan doen aan de HEAO in Haarlem. Het zou mij klaar moeten stomen voor een carrière als zelfstandig ondernemer, maar ik besloot toch in loondienst te gaan. Het voelde veiliger denk ik, maar waarom ik dat precies deed weet ik niet meer. Het bleek een bijzonder rijke leerschool.

Ik ben begonnen als vertegenwoordiger bij een lokale afvalverwerker en heb uiteindelijk als Sales Manager bij één van de grootste (beurs genoteerde) food bedrijven ter wereld gewerkt. Na ruim 15 jaar besloot ik de knoop door te hakken en voor mijzelf te beginnen.

Eind 2013 startte ik samen met een oud-collega het bedrijfje frank&fresh. Deze start-up was een platform waarop consumenten hun verse boodschappen konden bestellen bij de beste lokale speciaalzaken en die alles geleverd kregen in 1 tas. Geboren vanuit een persoonlijk behoefte (gebrek aan tijd) gingen wij met dit idee aan de slag. Medio 2016 hebben wij helaas de stekker er uit moeten trekken toen bleek dat we het niet winstgevend konden krijgen. Momentele ben ik bezig hierover een boek te schrijven waarvan de werktitel frank&fuckups is.

In 2010 ben ik begonnen met het coachen van mensen in mijn teams. Dit is gestaag uitgegroeid tot The Red Company en coachen is nu gewoon onderdeel geworden van wie ik ben. Waar ik kan wil ik graag mensen helpen om zichzelf te ontwikkelen, want mijn ervaring is dat als je persoonlijke groei eenmaal ervaren hebt wil je er meer van.

Ik ben momenteel woonachtig in IJsselstein bij Utrecht en ik ben getrouwd met een waanzinnig lieve vrouw, zij heeft mij de afgelopen jaren door dik en dun gesteund. Samen hebben wij twee jonge kinderen en een kleine kinderboerderij aan dieren.

Coaching sessies doe ik waar mogelijk bij ons thuis, 's winters bij de open haard en bij lekker weer buiten op een van de terrassen.

In mijn spaarzame vrije tijd houd ik ervan om te golfen (mijn Hcp schommelt rond de 18), veel te lezen (met name boeken die bijdragen aan mijn eigen groei) en borrelen en eten met vrienden en familie.

"If you can speak, you can influence. If you can influence, you can change lives"

Bishal Sarkar

Spreker

Hoe het allemaal begon met 'de gouden wokkel'

Door de jaren heen heb ik vaak op het podium gestaan. De eerste keer kan ik mij nog goed herinneren, het was tijdens een plenaire bijeenkomst van de gehele BeNeLux organisatie van mijn werkgever. Na een break-out sessie moest iemand van 'mijn groepje' de bevindingen presenteren maar geen van de anderen durfden dit. Niet zo gek want er zaten een kleine 500 man in de zaal. Dus moest 'de jongen van sales' het maar doen. Daar stond ik dan, ik schat dat ik 25 was en ik werkte nog niet zo lang bij het bedrijf. Met veel bravoure en een tikkeltje nerveus betrad ik het podium, clipte de microfoon aan mijn shirt en begon een vlammend betoog over het waarderen en belonen van personeel. Als '

Award had mijn groepje bedacht dat we wel een Gouden Wokkel in het leven konden roepen voor de werknemer van de maand. Toen ik het podium afliep wist ik het: Dit wil ik vaker. De energie spoot er aan alle kanten uit en ik werd van alle kanten  aangesproken dat ze niet hadden verwacht dat ik dit zo goed kon.

Sindsdien heb ik meerdere gepitcht voor mijn start-up frank&fresh, heb ik Masterclasses gegeven, onderzoeksresultaten gepresenteerd  en gastcolleges gegeven.

Vanaf zomer 2019 geef ik lezingen over mijn boek frank&fuckups, mijn verhaal van het succes en ondergang van de start-up die ik in 2013 oprichtte. 

"If you can speak, you can influence. If you can influence, you can change lives"

Bishal Sarkar

Sparring 

partner

Zit je vast en wil je snel een oplossing?

Een van mijn krachten is dat ik er een onorthodoxe manier van denken op na houd. Ik kom altijd met nieuwe inzichten, een andere kijk op zaken of simpelweg met een idee dat in eerste instantie misschien vreemd lijkt, maar nadat je er even op hebt gekauwd zo gek nog niet is.

Een 'probleem' zie ik eerder als een uitdaging en ik krijg er energie van om deze uitdaging aan te gaan. Als sparring partner kan ik mijn zakelijke creativiteit kwijt (ik ben zeker niet creatief in de kunstzinnige betekenis van het woord...).

Behoefte aan een second opinion of andere kijk op de zaken? Boek een twee uur durende sessie en ik garandeer je dat je weer met volle energie er tegenaan gaat!

"You'll never find a better sparring partner than adversity"

Golda Meier

Interim Sales

Jouw tijdelijke vacature, snel en goed opgelost

Gedurende de afgelopen 6 jaar heb ik bij diverse bedrijven, van klein tot groot, op interim basis sales functies vervuld. Meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden per opdracht, maar af en toe ook op projectbasis.

Functies waarvoor ik kan worden ingezet zijn:

Sales Manager

Key Account Management

Team Lead
Strategy Development

Business Development

De bedrijven waarvoor ik dit heb gedaan zijn niet de minste en bevatten namen zoals JDE (voorheen Douwe Egberts), Studio Anneloes (dames kledingmerk), Nestlé, BOS Brands, Orangevine, Braez, en Exposar.