Business Coaching

In elk bedrijf draait het om deze drie elementen: People, Process en Profit.

Gemotiveerde mensen maken van een mooi product of dienst een gigantisch groot succes. En als de bedrijfsprocessen op orde zijn gaan dingen 'gewoon zoals het hoort'. Maar uiteindelijk moet er wel geld verdiend worden.

Ik geloof zelf heilig in de kracht van mensen. Of je nu personeel in dienst hebt of als ondernemer in je eentje de klus klaart, als degene die het werk moet doen gelukkig is verhoogt dat de kans van slagen enorm.

Van huis uit kreeg ik de opmerking mee 'De vent maakt de tent' en naarmate ik langer mee draai ben ik het daar steeds meer mee eens. Denk maar eens aan een restaurant waar de ober je precies lang genoeg met rust laat om rustig te gaan zitten, maar kort genoeg om niet het gevoel te hebben dat je moet wachten. Als je dat afzet tegen een fastfood zaak waar je nú moet beslissen en vervolgens alsnog het gevoel hebt dat je alsnog onnodig lang staat te wachten.

Processen zijn belangrijk om een bedrijf of organisatie vlekkeloos te laten werken. Gevaar ligt echter op de loer, want te weinig processen en je werkt inefficient wat veel geld kost en teveel processen en bureaucratie ligt op de loer. Maar processen kunnen ook zo simpel zijn als de volgorde van de werkzaamheden net even anders inrichten waardoor er tijdwinst geboekt kan worden. Uiteindelijk moeten processen helpen om de voorspelbaarheid te verhogen, waardoor klanten accurater (en vaak ook sneller) geleverd kunnen worden. Voorspelbaarheid zorgt dus voor tevreden klanten. Denk maar eens aan het stoplicht voor voetgangers. Hoevaak lopen voetgangers niet door rood nadat ze een tijdje hebben gewacht? Sinds de introductie van de stoplichten die aangeven hoelang je nog moet wachten, lopen minder voetgangers door rood. Alleen maar omdat ze weten hoe lang het nog duurt voordat ze mogen oversteken. En zo werkt het met klanten ook.

Uiteindelijk moet een bedrijf winst maken. Zonder winst geen bedrijf, zo simpel is het. Zoals een voormalig zakenpartner van mij zegt "Als het geen geld oplevert is het een hobby. Want hobbies mogen geld kosten". Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om het lek boven water te krijgen. En als je druk bezig bent met de dagdagelijkse beslommeringen, kan het heel erg lastig zijn om te zien waar het mis gaat. Uiteindelijk is winst natuurlijk een resultaat, maar je moet er wel voor zorgen dat je een winstgevend businessmodel hebt. Wel eens nagedacht wat het echte verdienmodel van een supermarkt is? De verkoop van etenswaren is uiteraard belangrijk, maar als je beseft dat de supermarkten direct betaald krijgen als iemand boodschappen doet terwijl zij zelf een betalingstermijn hebben van enkele weken... Juist dan is het echte verdienmodel van een supermarkt eigenlijk 'krediet'.

Heb je behoefte om de drie elementen van jóuw bedrijf eens tegen het licht te houden? Wil je weten waar de kansen en bedreigingen liggen? Ligt jouw ambitie hoger dan wat jullie op dit moment realiseren?

Neem contact op als je meer wilt weten of boek meteen een afspraak met de button hieronder. Na de afspraak gaan we samen kijken hoe jij jouw ambities gaat waarmaken. 

Ervaringen van anderen die je voor gingen:

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Business Coaching niet wat je zocht? Wellicht een van deze wel!

Personal
Coaching

Heb je het gevoel dat er meer moet zijn dan er nu in je leven gebeurt? Is dit alles?

Doe je dingen omdat ze moeten ipv willen?

 

Kom er achter hoe je meer energie krijgt, meer lol  hebt en de dingen doet die je leuk vindt.

Sparring

Partner

Zit je vast met/in je bedrijf, project  of persoonlijke ontwikkeling? Weet je even niet meer hoe je nu verder moet gaan?

Boek een Sparring Sessie en ga de deur gegarandeerd uit met hernieuwde energie!

Interim Manager Temporary Solutions.jpg

Interim

Solutions

Langdurige vacature als gevolg van bv. een burn out, zwangerschap of gewoon moeite met het vinden van de juiste kandidaat? 

Zowel op projectbasis als langdurige oplossing.

Vakgebied: Commercie